11.03.2024

Türk Girişim Şirketi Rototip 1 Milyon Avro Değerinde Yatırım Aldı

​Türk dijital imalat girişim şirketi Rototip, ACT Venture Partners liderliğinde ve Heartfelt Capital ile APY Ventures'ın da katılımıyla yakın zamanda düzenlenen bir finansman turunda, 1 milyon Avro tutarındaki açılış yatırımına ulaşıldığını duyurdu.

2021 yılında kurulan Rototip, siparişin verilmesinden teslimata kadar tüm üretim iş akışının aktif olarak yönetimini sağlıyor. Şirket, son iki yılda aylık yüzde 6 oranında istikrarlı bir büyüme göstererek 18 ülkede 500'ün üzerinde müşteriye ulaştı.

Rototip bu finansman sayesinde, özellikle eskiden beri süregelen tedarik zincirlerindeki büyük kesintiler ve jeopolitik değişikliklerin ardından ülke dışında (offshore) üretim fırsatları arayan, tedarik zincirlerini çeşitlendirmek ve offshore risklerini azaltmak isteyen şirketlere hizmet sağlayacak. Avrupa ve Kuzey Amerika'daki şirketlere sunduğu operasyonlarını daha yakın bir ülkeye taşıma (near-shoring) çözümlerini de genişletebilecek. Böylece, Türkiye'nin sektördeki ayak izini güçlendirecek.

Rototip CEO'su Galip Okan Öztürk, offshore açısından zorluklar ve yerel üretim ağlarının yetersiz seviyesi nedeniyle Batı Avrupa ve Kuzey Amerika imalat pazarlarında ortaya çıkan olağanüstü fırsatı vurguladı. Öztürk, “İmalat pazarında olağanüstü bir fırsat var. Dijitalleşmeye ve teknolojiye olan ihtiyaç giderek artıyor. Rototip olarak güçlü bir temelimiz, sadık müşterilerimiz, yetenekli insan kaynağının dikkatini çekme becerimiz ve büyük ilgi gören yatırım turumuzla çok iyi bir konumdayız. Teslimat programlarında güvenilirliğe ve kalite tutarlılığına giderek daha fazla öncelik verilmesine yönelik bir pazar değişimi gözlemliyoruz ve bu iki hususta oldukça başarılıyız." ifadelerini kullandı.

ACT Venture Partners Yönetici Ortağı Gökhan Güner, yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Teknolojik inovasyon ve üretim süreçlerinin dijitalleştirilmesi ihtiyacının öne çıktığı bu dinamik ortamda, 25 milyar ABD dolarını aşan bir pazar büyüklüğüne hitap eden Rototip, önemli bir rol oynayacak konumda bulunuyor."
" src=
Türkiye; startup; yatırım; Rototip; inovasyon