Cisco, 1984 yılından beri internetin işlemesinde başrol oynayan dünya çapında bir teknoloji lideridir. Çalışanları, ürünleri ve iş ortakları sayesinde herkesin güvenli bağlantılar kurmasına ve geleceğin dijital fırsatlarını bugünden yakalamasına yardımcı olmaktadır.
Cisco'nun Türkiye'ye dair vizyonu, ülkenin dünyadaki en büyük ekonomilerden birine sahip olma hedefine dijitalleşme çalışmaları aracılığıyla destek sağlamaktır. Nüfusu çok genç olan ve yeni teknolojileri hızla benimseyen Türkiye, sosyal ve ekonomik açıdan olumlu bir değişime doğru büyük adımlar atmak ve dijital çağın çeşitli avantajlarından yararlanmak için dev bir potansiyele sahiptir.
Dijital dönüşüm yoluyla büyüme ülkenin gündemindeki en önemli konulardan biridir. Türk hükümetinin bu dönüşümün elde edilmesinde teknolojiye biçtiği rol göz önüne alındığında Cisco ideal bir çalışma arkadaşıdır. Cisco, Türkiye'nin dijitalleşmesini hızlandıracak çözümleri ve iş ortaklıklarını sunabilecek beceriye sahiptir ve geçmişi bunun örnekleriyle doludur.
Cisco, Nisan 2018 tarihinde İstanbul'un kalbinde Cisco® İnovasyon Merkezi'ni açtı. Cisco'nun tüm dünyaya yayılmış İnovasyon Merkezleri zincirinin bu son halkası, dijital çağ için çığır açan çözümler geliştirmeyi hedefleyen, açık ve yaratıcı iş birliği faaliyetlerinin yürütüldüğü bir merkezdir. Cisco İstanbul İnovasyon Merkezi, ülkenin dijitalleşmesi ve lojistik, ulaşım ve üretim sektörlerinde Nesnelerin İnterneti kullanımı alanlarında inovasyon çalışmalarına öncelik vermektedir. Müşteriler, iş ortakları, startuplar, kamu kuruluşları ve akademik camianın dinamik bir inovasyon ekosistemi oluşturduğu mükemmeliyet merkezi olarak hareket etmektedir. İnovasyon ortakları, Cisco'nun geniş teknoloji yelpazesinden ve dünyaya yayılmış ağından yararlanarak yeni fikirleri üzerinde çalışabilir ve yeni çözümlerinin ticari hale getirilmesini hızlandırabilir.
Cisco'nun araştırmalarına göre Nesnelerin İnterneti sayesinde Türkiye'de üretilecek olan toplam değer 192 milyar ABD dolarıdır. Bunun 22,7 milyar ABD doları önümüzdeki 10 yıl içinde kamu sektöründe üretilecektir. Cisco Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü nedeniyle 2023 yılı için belirlenen dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelme, ihracat hacmini 500 milyar ABD dolarına çıkarma ve kişi başına gayrisafi yurt içi hasılayı 25.000 ABD dolarına yükseltme gibi hedefleri desteklemeyi amaçlamaktadır.
Cisco, iş dünyasındaki başarısında önemli bir etken olarak gördüğü Türkiye'ye desteğini sürdürmeye kararlıdır. Cisco, teknoloji ve ekosistem desteği sağlayarak ve Vizyon 2023 hedeflerine uygun şekilde güçlü, dinamik ve bilgiye dayalı bir dijital ekonomi geliştirilmesine katkıda bulunarak Türkiye'nin büyüme stratejisi doğrultusundaki dijital dönüşümüne yardımcı olmaya devam edecektir.